Knooppunt Velperbroek weekend lang op slot; omleidingen kosten zeker half uur

A12 Velperbroek. Foto: Martin Slijper

– Rijkswaterstaat gaat opnieuw onderhoud plegen bij knooppunt Velperbroek. De laatste keer was in november 2021. Dit keer gaat het drukke verkeerscircuit dicht van 13 – 16 mei 2022 voor een nieuwe asfaltlaag. Het knooppunt bij Velp en Arnhem is, inclusief alle verbindingswegen, gedurende het hele weekend volledig afgesloten voor verkeer.

Het verkeer moet rekening houden met hinder, omleidingen en extra reistijd van minimaal dan 30 minuten.

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op het knooppunt Velperbroek en alle op- en afritten. Daarnaast worden de verkeerslussen vervangen in de weg en de paaltjes die het verkeer scheiden op de aansluiting vanaf de autoweg N325 richting de snelweg A12 (naar Westervoort/Duiven).

De provincie Gelderland voert tijdens de afsluiting ook nog onderhoudswerkzaamheden uit aan de vangrail van de autoweg N348.

Afsluiting

Knooppunt Velperbroek is volledig dicht van vrijdagavond 13 mei 22.00 tot maandagochtend 16 mei 05.00 uur. Dit geldt ook voor alle op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid, de extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten. De omleidingsroutes staan met borden langs en boven de weg aangegeven.

Naar verwachting zal de verbindingsweg van de snelweg A325 naar de A12 in de richting van Westervoort/Duiven op zaterdag 14 mei in de loop van de dag opengesteld kunnen worden.