Gemeenten Rheden en Rozendaal peilen meningen Masterplan Veluwezoom

Posbank. Foto: Studio Rheden

– De gemeenten Rheden en Rozendaal willen vanaf maandag (11 april) een draagvlakmeting uitvoeren onder de inwoners van de beide gemeentes en de gebruikers van het Nationaal park de Veluwezoom.

De gemeenten willen meer inzicht krijgen in het draagvlak voor het Masterplan. De enquête kan, vanaf maandag 11 april tot en met dinsdag 19 april, op www.rheden.nl/masterplan worden ingevuld.

De resultaten van de peiling hebben geen invloed meer op de inhoud van het plan, maar zijn wel bedoeld om de gemeentenraden inzicht te geven in het draagvlak die onder de gebruikers van het Nationaal Park leven.

De resultaten maken daarom ook deel uit van de stukken voor de besluitvormende Raad over het Masterplan in juni 2022.

Draagvlakpeiling Masterplan

Bureau Opiniepijlers voert de draagvlakpeiling onafhankelijk uit. Vanaf 11 april gaat dit bureau, in opdracht van de gemeenten Rheden en Rozendaal, de meningen van inwoners en bezoekers van het gebied, over het Masterplan peilen.

Op zeven verschillende plekken en gaan zij met ongeveer 250 mensen over dit onderwerp in gesprek. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om op www.rheden.nl/masterplan de enquête in te vullen.

De Opiniepijlers staan tussen 10.00 – 16.00 uur op de volgende plekken:

Maandag 11-4Parkeerplaats AH in Velp
Di-ochtend 12-4Speeltuin Van Aldenburglaan, Van Raesfeltlaan in De Steeg
Di-middag 12-4De muziekkoepel in Ellecom
Wo-ochtend 13-4Weekmarkt in Dieren
Do-ochtend 14 -4Het Sprengenhus in Laag -Soeren
Do-middag 14-4Parkeerplaats restaurant Paviljoen de Posbank
Vrijdag 15-4Parkeerplaats restaurant Paviljoen de Posbank
Za-ochtend 16-4Papiercontainer Kerklaan in Rozendaal
Za-middag 16-4Rozendaalse Veld
Dinsdag 19 -4Hoek Groenestraat/Oranjeweg in Rheden

Masterplan Veluwezoom

Sinds het voorjaar van 2021 werken de twee gemeenten samen met Natuurmonumenten aan het Masterplan Veluwezoom. Dit Masterplan moet ervoor zorgen dat de balans tussen natuur recreatie en verkeer in het Nationaal Park Veluwezoom wordt verbeterd.

Het vastgestelde Principeplan wordt nu uitgewerkt tot het Masterplan Veluwezoom. In juni 2022 wordt zowel het Masterplan als het uitvoeringsprogramma aangeboden aan de gemeenteraden. Op dat moment zal er meer duidelijk zijn over het moment waarop de maatregelen worden ingevoerd.