IVN Oost-Veluwezoom geeft cursus over groene diversiteit op de Veluwezoom

IVN. Foto: Corlène van den Camp

– De werkgroep “Duurzame Veluwezoom” van IVN Oost-Veluwezoom organiseert na diverse klimaatcursussen nu de cursus ‘Groene Diversiteit van de Veluwezoom’. Deze cursus bestaat uit 3 theorielessen en 2 excursies en wordt gehouden in de maanden mei en juni van dit jaar.

Deze cursus gaat over biodiversiteitsonderwerpen in zijn algemeenheid en specifiek in relatie tot de Veluwezoom. Tijdens de workshop op zaterdagochtend 4 juni wordt ook uitgelegd hoe je zelf een biodiversiteitsvriendelijke omgeving kunt creëren.

En Bert Harmsen van biologische boerderij De Wolfskuil in De Steeg legt uit wat de drijfveren voor zijn vak zijn en wat biologisch boeren inhoudt en hoe dat positief bijdraagt aan de biodiversiteit. Aanmelden voor deze eenmalige bijzondere cursus kan hier.

Zadenverkoop IVN-tuin Rheden

Daarnaast organiseert IVN Oost-Veluwezoom op zondag 10 april van 11:00 tot 16:00 uur ook weer haar jaarlijkse zadenverkoopdag in de IVN-tuin naast het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Heuvenseweg 5a in Rheden. Net als andere jaren zijn op de IVN-tuin in Rheden de zaden verzameld, gedroogd en verpakt.