Politie houdt gaatjesboorder aan voor ruim 100 woninginbraken

Raam. Foto: Politie

– De politie heeft woensdagavond een 39-jarige verdachte uit Albanië aangehouden. De man is verdachte in een groot onderzoek naar ongeveer 100 aangiftes van woninginbraken. De werkwijze bij die inbraken was veelal identiek: er werden gaatjes geboord om zo toegang te krijgen tot de woningen.

Bij deze woninginbraken werd in het kozijn van ramen een gaatje geboord om het raambeslag van buiten te kunnen openen. In totaal kwamen er bij de politie het afgelopen anderhalf jaar meer dan honderd aangiftes binnen uit de omgeving van Velp en Arnhem.

De aangehouden Albanees kan mogelijk met een groot deel van de inbraken of pogingen daartoe in verband worden gebracht. Op dit moment zit de man nog in hechtenis en wordt hij verhoord door de recherche.

Maak het inbrekers lastig

Bij de inbraakmethode worden in de stijl ter hoogte van raam- of deurboompjes gaatjes geboord. Ramen en deuren die niet met een slot zijn afgesloten geven inbrekers eenvoudig de kans via het geboorde gat de sluiting openen. U kunt dit voorkomen door raam- en deurboompjes met sloten aan te brengen.

Verder maakt u het inbrekers lastig met bijvoorbeeld voldoende buitenverlichting en tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis, waarmee de verlichting telkens op andere tijdstippen aan en uit gaat.

Ziet u dat er ergens wordt ingebroken? Bel dan direct 112 zodat de politie in actie kan komen.