Vrouw gaat rijden met 6 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op

Alcohol test. Foto: Politie

– De politie heeft donderdagavond een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed. Ze had ruim 6 keer de “toegestane” hoeveelheid op. Het rijbewijs is daarom meteen ingevorderd en justitie zal nu beslissen wanneer en of ze deze nog terug krijgt.

“Menig ander zou met deze hoeveelheid alcohol niet meer kunnen lopen, 1495 ugl is ontzettend veel”, aldus de agent. “Zelf heb ik nog nooit iemand aangehouden met deze hoeveelheid.”

De vrouw had 1495 ugl, dat is omgerekend een promillage van bijna 3.45.

Het drinken van zo’n grote hoeveelheid alcohol is zeer gevaarlijk. Bij volwassen ervaren drinkers kan een alcoholvergiftiging optreden vanaf een promillage van 4. De kans op bewusteloosheid is dan groot. Bij 5 promille raakt een volwassene in coma.