Tbs voor arbeidsmigrant die brandbommen gooide bij Rhederhof

Rhederhof. Foto: Studio Rheden

– De arbeidsmigrant die eind 2020 in het voormalige bejaardentehuis Rhederhof aan de Snippendaalseweg werd aangehouden door een arrestatieteam na het gooien van brandbommen is veroordeeld.

De man, een 33-jarige Poolse arbeidsmigrant, had Rhederhof gekraakt. Toen de deurwaarder met een ontruimingsbevel kwam ontspoorde de man en werd de politie ingeschakeld.

De pool zwaaide destijds met een bijl en gooide vanuit het oude woonzorgcentrum met brandbommen / molotovcocktails naar de politie. Hij werd door meerdere kogels geraakt waarna hij kon worden aangehouden door de mannen van het arrestatieteam. Eén agent raakte hierbij gewond.

Zie ook: Politie schiet op man die brandbommen gooit bij oud bejaardentehuis in Rheden

Afgelopen week heeft de rechtbank de Pool uiteindelijk veroordeeld voor poging tot doodslag, brandstichting en verboden wapenbezit. Volgens de rechter is hij volledige ontoerekeningsvatbaar. Dit leidde tot tbs met dwangverpleging. Ook moet hij een schadevergoeding van enkele duizenden euro’s betalen aan de agenten.