Annika van der Mee verkozen tot financiële hulpverlener van het jaar 2022

Annika van der Mee. Foto: Still YouTube

– Annika van der Mee, financieel hulpverleenster voor de gemeente Rheden, is ambassadrice van het jaar geworden. Ze werd maandag de winnaar van de verkiezing ‘Financiële hulpverlener van het jaar 2022′.

Annika: “Het was een bijzondere dag en ik heb ervan genoten! Natuurlijk niet alleen omdat ik genomineerd was voor deze prijs en tegen mijn eigen verwachting in won, maar ook omdat ik met de koningin in gesprek mocht gaan.

Het onderwerp schulden en financiële zorgen is veel te lang een onderwerp geweest waarover gezwegen werd. Wat mij betreft is die tijd voorbij. Mensen kiezen er niet voor om schulden te hebben. Het zijn vaak ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven die er voor zorgen dat de rekeningen niet meer betaald kunnen worden.

En de impact van die schulden op het dagelijks leven is vervolgens ook weer enorm groot. Het is belangrijk dat deze mensen iemand naast zich hebben staan, die ze verder kan helpen. Helpen bij het aanpakken van de schulden, maar juist ook om de blik weer op de toekomst te kunnen richten. Want zonder toekomstperspectief en een doel in het leven, is het moeilijk om uit de vicieuze cirkel te stappen.”

Zie ook: Wordt Annika uit Rheden ambassadrice financiële hulpverleenster van het jaar? Help haar en stem!

Wethouder Gea Hofstede, portefeuille minima en schulddienstverlening, is uiteraard trots: “Annika verdient deze prijs als geen ander! Haar eigen bijzondere verhaal, de ervaring die zij meebrengt, alsmede haar mensgerichte aanpak in haar werk, maken haar tot de bijzondere hulpverlener.”

Zie ook: Annika had zelf grote schulden, nu is ze misschien wel de allerbeste schuldhulpverlener.

Annika van der Mee – Foto: Rheden