Herdenking bevrijding Dieren in het Carolinapark

Nederlandse Vlag Foto: Pixabay
Nederlandse Vlag Foto: Pixabay

DIEREN – Stichting vrienden van de Oranjerie uit Dieren organiseert dit jaar op vrijdag 15 april om 13.30 uur weer een herdenking. Dit was twee jaar lang niet mogelijk vanwege covid. Deze keer wordt de bevrijding van Dieren e.o. voor de 77ste keer herdacht. Deze start vrijdag om half twee in het Carolinapark in Dieren.

Tijdens de plechtigheid lezen leerlingen van de OBS Koningin Emma zelfgemaakte gedichten en/of verhalen voor. Ook leden van het Dierens Mannenkoor, Keep them Rolling, Veteranen, de Oranje Stichting Dieren, Harry Leeman en De Buurtschap van Dieren verlenen hun medewerking aan de herdenking.

Namens het college zullen de wethouders Dorus Klomberg en Gea Hofstede aanwezig zijn. Loco-Burgermeester Klomberg zal bij het Monument een toespraak namens het College houden.