Rhedense schoolkinderen herdenken oorlogsslachtoffers

Herdenking Rheden. Foto: Martin Slijper

– Op zaterdag 16 april 2022 is het 77 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren, was er woensdagmorgen een bijeenkomst bij Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust in Rheden.

Hierbij waren leerlingen van verschillende basisscholen, veteranen, het Rhedens Senioren Orkest en het college van B&W aanwezig om alle tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen oorlogsslachtoffers, militairen en verzetsmensen te herdenken en te eren.

Herdenking Rheden – Foto: Martin Slijper

Programma

Een aantal kinderen droeg een gedicht voor en locoburgemeester Dorus Klomberg hield een toespraak. Daarna werden er kransen gelegd en volgde een defilé langs de monumenten. Voor en na de plechtigheid speelt het Rhedens Senioren Orkest.

Herdenking Rheden – Foto: Martin Slijper

Vrijheid

Oorlogsslachtoffers mogen niet worden vergeten. Dankzij militairen en verzetsmensen leven wij in vrijheid. Velen van hen hebben hiervoor hun leven gegeven. Anderen hebben vreselijke herinneringen aan de oorlog overgehouden.

Herdenking Rheden – Foto: Martin Slijper