De Oranjerie in Dieren maakt doorstart, opening tweede paasdag

Oranjerie. Foto: Oranjerie

– Petit café De Oranjerie in het Carolinapark in Dieren-Zuid heeft sinds november 2021 nieuwe lokale uitbaters. Voor de oude exploitant Buitenpoort Catering was het na 10 jaar financieel niet meer haalbaar om door te gaan. De eigenaar van het gebouw, de Stichting Oranjerie Dieren, heeft nu een nieuwe uitbater gevonden.

Bram Boender

Erwin en Nandia Coolen, de nieuwe exploitanten van De Oranjerie, willen dit vieren op Tweede Paasdag met een feestelijke opening met muzikale ondersteuning van Bram Boender. De Dierenaar werd landelijk bekend na het winnen van het tv-programma House of Talent op SBS6.

De opening is tijdens paasdagen, dus is het tevens een feestje voor kinderen. Die kunnen op het terras van De Oranjerie en in het Carolinapark zoeken naar paaseieren.

De Oranjerie

Voor wie de Oranjerie niet kent, het ligt midden in het oude deel van Dieren in het Carolinapark naast de Dierense Toren, een van de oudste buitenplaatsen aan de Veluwezoom.

Wat De Oranjerie in Dieren zo bijzonder maakt, er werken ook verstandelijk of lichamelijk gehandicapten en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die stuk voor stuk een passie hebben voor de horeca en het vak graag leren.

Oranjerie – Foto: Oranjerie

“Inmiddels werken er al 10 medewerkers met een beperking”, zo vertelt Erwin Coolen. “Die krijgen bij ons een dagbesteding en daarbij leren ze het vak van ervaren horeca medewerkers.” Die worden volgens de exploitant begeleid door 4 vaste krachten, stagiaires en invalkrachten.

De opening is op Tweede Paasdag (18 april) vanaf 14.00 uur.