Zwemmen in de gemeente Rheden wordt niet duurder

Zwembad Rheden. Foto: Sport in Rheden

– Een baantje trekken in de buitenlucht is dit seizoen, ondanks de hoge energieprijzen, niet duurder geworden in de gemeente Rheden. Veel zwembaden in Nederland hebben de de prijzen flink verhoogd. Maar in de gemeente Rheden blijven de prijzen stabiel.

Een los kaartje kost in Rheden 5,10 euro. De standaardprijs voor een onbeperkt abonnement voor een volwassene is 89.95 euro. En daarmee is Rheden goedkoop. In Arnhem (Klarenbeek) kost een los kaartje bijvoorbeeld 6 euro en een onbeperkt abonnement 250 euro.

Deze lage prijzen zijn volgens een woordvoerder mogelijk omdat de gemeente (nog) langdurige contracten heeft afgesloten met de energieleverancier. Daarnaast kunnen de prijzen laag blijven omdat het zwembad onderdeel is van ‘Sport in Rheden‘ en dus niet commercieel.

Warm water?

Het buitenbad aan de IJsselsingel in Rheden wordt volgens Sport in Rheden, voorheen ‘Sportbedrijf Rheden’, dit jaar tot 21 graden verwarmd. Het binnenbad in Velp wordt verwarmd tot 32 graden.

Toch is Rheden niet het goedkoopst. In Eerbeek betaal je voor een los zwemkaartje in het buitenbad 4 euro.

Openluchtzwembad Rheden opent de deuren in 2022 van 7 mei tot en met 18 september. Mocht het mooi weer worden, dan bestaat de kans dat het zwembad in Rheden al op 30 april open gaat.

Biljoenbad

In het binnenbad in Velp is zwemmen overigens nog goedkoper. Daar betaalt een volwassene 3,45 euro om een baantje te zwemmen. Dit komt omdat het geheel gasloos is en bijna 270 zonnepanelen op het dak heeft liggen. Het Biljoenbad is dus helemaal energieneutraal.

Zie ook: Het Biljoenbad is één van de duurzaamste zwembaden