Dierenaren niet blij met kermis op Ericaplein

Kermis Dieren. Foto: Martin Slijper

– Diverse inwoners uit Dieren zeggen niet blij te zijn met de kermis achter het Callunaplein. Vrijdagavond was er onder andere veel overlast van harde muziek. En zaterdagavond was er ook een vechtpartij tussen twee groepen jongeren..

En in de nacht van vrijdag op zaterdag brandde er ook nog een auto uit op het Ericaplein naast de kermis. De oorzaak is niet bekend. Bewoners uit de omgeving zeggen dat de eigenaar dronken was en de man al een uur voor de brand overlast veroorzaakte.

En zaterdagavond moest de politie met hondenbergeleiders in actie komen voor een vechtpartij tussen jongeren bij de witte biertent.

Veel mensen klagen dit jaar ook dat de kermis weinig voor stelt in Dieren. Het plein was half leeg. Op social media zijn veel mensen negatief. Svenja reageert bijvoorbeeld dat de “helloween kermis die georganiseerd was door de winkeliers veel beter was.”

En iemand anders schrijft: “Woon me hele leven al in Dieren, maar kan me niet herinneren dat de muziek ooit zo hard stond als gisteren! En ja het is maar 1 keer kermis. Maar gisteren leek het erop alsof me bed in de tent stond.”