Koningsmarkt in Velp

Koningsmarkt in Velp. Foto: Oranjevereniging Velp

– De Oranjevereniging uit Velp heeft ook dit jaar weer een Koningsmarkt georganiseerd. Aan de Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan staan woensdag weer meer dan 200 kramen. De Oranjevereniging verwacht hier 35-40.000 bezoekers als het zonnetje gaat schijnen.

En in de Hoofdstraat, Emmastraat en Oranjestraat organiseert BIZ Centrum Velp weer een Oranjebraderie waar veel handelaren uit het hele land van alles verkopen. Ook de meeste Velpse winkels in het centrum zijn op deze dag open van 10.00-17.00 uur.

En op het Gezondheidsplein aan de Rozendaalselaan, naast de apotheek, is de kleine Koningsmarkt waar onder andere verenigingen en organisaties geld inzamelen voor goede doelen. Bij sommigen wordt de opbrengst bestemd voor de vluchtelingen van Oekraïne.

De Koningsmarkt in Velp is in de loop der jaren inmiddels uitgegroeid tot de grootste particuliere markt in Oost-Nederland. Bekijk hier het complete programma van de Oranjevereniging.

Koningsmarkt in Velp – Foto: Oranjevereniging Velp