SP meldpunt krijgt tientallen telefoontjes over Incluzio

SP meldpunt krijgt tientallen telefoontjes over Incluzio. Foto: Pixabay

– De SP Rheden is in februari het meldpunt ‘Ervaringen Incluzio’ gestart. SP Rheden was drie maanden geleden benieuwd naar de ervaringen van inwoners uit de gemeente over dit bedrijf. Deze week heeft de SP laten weten het SP meldpunt door te zetten aangezien er al tientallen meldingen over Incluzio zijn binnengekomen.

Dit commerciële bedrijf is begin 2021 in de gemeente Rheden ingehuurd om de gemeente te ontlasten. Incluzio is bereikbaar voor vragen op het gebied van werk, gezondheid, schulden, jeugd en gezin, zorg en welzijn. Zoals bijvoorbeeld begeleiding in het dagelijks leven, regelen van vrijwilligers werk en ondersteuning rond opgroeien en opvoeden.

SP meldpunt ‘Ervaringen Incluzio’ blijft open

Zowel de gemeente als Incluzio doen af en toe tevredenheidsonderzoeken. Voor de SP is het echter belangrijk om van de burgers zèlf te horen wat de ervaringen zijn met Incluzio.

De SP heeft hier veel bedenkingen bij. En daarom wil de SP verder onderzoeken of Incluzio de burgers van de gemeente Rheden goed helpt.

Adry van der Velden, bestuurslid SP Rheden: “We hebben inmiddels via het meldpunt al diverse meldingen ontvangen. Zo melden inwoners dat de communicatie met Incluzio stroef verloopt en dat afspraken niet worden nagekomen. Wellicht wilt u ook uw ervaringen met ons delen. Wij horen graag ook uw verhaal. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met alle meldingen.”

Het SP meldpunt ‘Ervaringen Incluzio‘ is telefonisch te bereiken op 06-53105269, van maandag tot en met vrijdag van 16.30 – 21.00 uur.