Dodenherdenking in de gemeente Rheden

Rozenbos Rheden. Foto: Martin Slijper

– Op 4 mei is er een gezamenlijke herdenking bij het monument op het Rozenbos aan de Arnhemsestraatweg in Rheden. Het college van burgemeester en wethouders zal hierbij aanwezig zijn.

Burgemeester Carol van Eert houdt een toespraak en legt namens het college een krans bij het monument.

Belangstellenden kunnen vanaf 19.20 uur verzamelen in Rheden bij de muziektent aan de Veerweg / Havelandseweg of in De Steeg bij de ingang van het Landgoed Rhederoord aan de Parkweg. Vanaf deze twee plekken wordt een stille tocht gehouden naar het Rozenbos. De collegeleden vertrekken dit jaar vanuit De Steeg.

Dodenherdenking in Velp

Dit jaar is er ook een weer een traditionele Dodenherdenking op 4 mei in Velp bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan. Bij het Herdenkingsmonument speelt Harmonie Unisono Velp vanaf 19.30 uur.

Stille tocht

Voorafgaand aan de herdenking kan iedereen deelnemen aan de stille tocht. Deze vertrekt om 19.30 uur vanaf het bronzen beeldje voor de moedige mensen in WO2, in het plantsoen van Nieuw-Schoonoord aan de Hoofdstraat, hoek Hogeweg (bij Kwikfit).

Twee minuten stilte

Zodra de deelnemers aan de stille tocht zijn gearriveerd, leest een leerling van een Velpse basisschool een zelfgemaakt gedicht voor, is er een toespraak en na de twee minuten stilte is de traditionele kranslegging en het defilé waarbij iedereen zelf meegenomen of uitgedeelde bloemen kan leggen bij het monument.

Ellecom

Ook in Ellecom is een dodenherdenking. Deze begint om 18.45 uur in de Nicolaaskerk, beter bekend als de dorpskerk. De kerk is open vanaf 18.30 uur. Rond 19.25 uur vertrekt daar een stille tocht richting Joodsmonument en de begraafplaats.

Rozendaal

In Rozendaal begint de Dodenherdenking om 19.00 uur in de kerk. Daarna volgt een stille tocht naar de begraafplaats van Rozendaal voor de twee minuten stilte.