Ongeluk met zweefvliegtuig bij Terlet, piloot gewond

Het vliegtuig kwam hard neer na een mislukte start. Foto: Persbureau Heitink

– Bij vliegveld Terlet is donderdag een ongeval gebeurd met een zweefvliegtuig. Dat meldt de brandweer. De piloot, een 62-jarige man uit Leiden, is daarbij bekneld geraakt in het vliegtuig.

De hulpdiensten kregen rond 16.45 uur een melding over een luchtvaartongeval op het vliegveld op de heide ten noorden van Arnhem. Ambulances en de brandweer gingen die kant op. Volgens een woordvoerder van de politie zat de piloot bekneld. De vlieger was gewond maar aanspreekbaar.

De 62-jarige piloot, volgens berichten een ervaren zweefvlieger, is uit het wrak gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend.

50 meter hoogte

Het ging mis tijdens het opstijgen, bevestigt de brandweer. Een zweefvliegtuig wordt dan met een lier de lucht in getakeld. Wat er precies fout ging is nog onduidelijk, maar het vliegtuig stortte van circa 50 meter hoogte naar beneden. Ook een traumahelikopter en politiehelikopter kwamen vervolgens naar Terlet.

Onderzoek

De afdeling Luchtvaart Toezicht van de landelijke eenheid van de politie gaat de crash onderzoeken. Het vliegtuigwrak en de lier worden onderzocht en getuigen worden gehoord. Zodra de conditie van de piloot dat toelaat, wordt ook hij gehoord over het ongeval.