Velpenaar Ho-Pin Tung geeft analyses bij F1 op ViaPlay

Ho-Pin Tung. Foto: Instagram

– De Velpse Ho-Pin Tung is sinds dit weekend de nieuwe analist bij ViaPlay. Hij geeft commentaar en analyses bij de F1 van Miami. Tung is een auto-coureur met zowel een Nederlands als een Chinese nationaliteit. Hij neemt al sinds zijn jeugd deel aan autoraces onder de Chinese vlag.

Ho-Pin Tung was de afgelopen jaren ook regelmatig bij Ziggo te zien. Hij is geboren in Velp en studeerde ook af in Nederland. Daarna verhuisde hij naar China. Omdat hij een Chinees-Zhejiangnese achtergrond heeft, mocht hij ook onder een Chinese licentie rijden.

Zie ook: Ho-Pin Tung uit Velp tweede in 24 uur van Le Mans

Het is niet voor het eerst dat hij commentaar geeft op tv in Nederland. In 2006 werkte hij als vaste gast bij het tv-programma ‘SBS Autosport’. Daar nam hij de kijkers vaak mee tijdens een rondje over het circuit waar dat weekend gereden werd.

Wie is Ho-Pin Tung? Bekijk hieronder beelden van hem toen hij een rondleiding gaf in Hong Kong.