Festival ‘Muziek aan Huis’ zondag in Velp en Rozendaal

Muziek aan Huis Velp-Rozendaal. Foto: Muziek aan Huis Velp-Rozendaal

– In Velp en Rozendaal vindt op zondag 15 mei de derde editie plaats van ’Muziek aan Huis’. Daarvoor stellen 33 particulieren hun huiskamers open. Burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal zal de dag officieel openen in de kerk van Rozendaal.

Ook verzorgingshuizen doen dit jaar weer mee aan dit lokale festival. Op het festival is behalve voor muziek ook ruimte voor andere podiumkunsten: theater, dans, poëzie, al dan niet gecombineerd met muziek.

Muziek aan Huis wil met dit festival via muziek en andere podiumkunsten de onderlinge ontmoeting tussen inwoners van Velp en Rozendaal bevorderen. De huiskamers van particulieren en van instellingen openen van 12.00 tot 17.00 uur.

Huiskamers en meer

In totaal openen 22 ‘echte’ grote en kleine huiskamers hun deuren, maar ook in de woon- en zorginstellingen Nieuw-Schoonoord en Lorentzhuis wordt muziek gemaakt. Andere bijzondere locaties zijn in Rozendaal de Kerk en in Velp de Tuin van Sjef.

En dan zijn er aan de randen van Velp nog het Koetshuis van Kasteel Biljoen, het pomphuis van het voormalige openluchtzwembad Beekhuizen en net als in 2019 een koeienstal aan de Zutphensestraatweg. Ieder optreden duurt ongeveer een half uur.