Jubileumlogo 450 jaar Rheden onthuld

Gemeente Rheden 450 jaar. Foto: Gemeente Rheden

– Volgend jaar bestaat de gemeente Rheden 450 jaar. Bij zo’n jubileum hoort ook een (tijdelijk) logo volgens de gemeente. Daarom heeft de gemeente samen met studenten van het Astrum College Media & ICT een feestelijk logo ontwikkeld.

De onthulling was voor het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat in De Steeg. Het jubileumlogo is afgeleid van het gemeentelogo, aangevuld met 450 jaar en slingers.

Een aantal werkgroep leden van cultuurbedrijf RIQQ, Veluwe Actief, Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en het Astrum College hebben samen met burgemeester Carol van Eert en wethouder Marc Budel het jubileumlogo 450 jaar Rheden onthuld.

Gemeente Rheden 450 jaar – Foto: Gemeente Rheden

Voorbereiding

Een dergelijk jubileum vraagt natuurlijk wel om een goede voorbereiding. Daarom zijn er werkgroepen in het leven gebracht. Die denken ook na over o.a. de feestelijke activiteiten met als thema’s sport en spel, de fiets, cultuur en verbinding, verleden-heden-toekomst en communicatie. Verder zijn er nog plannen voor één groot overkoepelend feest.

De jubileumactiviteiten lopen van begin april tot en met 17 oktober 2023. Dit is de officiële verjaardag van de gemeente.

Gemeente Rheden 450 jaar – Foto: Gemeente Rheden

Burgemeester Carol van Eert: “Het is altijd mooi om een verjaardag te vieren. Omdat er de afgelopen jaren minder evenementen waren, is het fijn dat we weer bij elkaar mogen zijn en samen dit 450-jarig jubileum kunnen vieren.

Een jubileumfeest van en voor onze inwoners en ondernemers. Er zijn al mooie plannen in de maak, heb ik gehoord dus ik heb er alle vertrouwen in dat het een geweldig feest wordt in 2023 in al onze dorpen.”