Maarten (27) loopt van Velp naar Polen voor het goede doel

Maarten van Dorp. Foto: Stephan Enckhof

– Maarten van Dorp is op Bevrijdingsdag gestart met een wandeltocht van 1200 km. Hij loopt vanaf zijn ouderlijk huis in Velp naar Krakau in Polen. Door middel van deze tocht wil de 27-jarige namelijk geld inzamelen voor een goed doel: Oekraïne.

Met de rugzak op, een tentje mee en eigenlijk alles wat hij nodig heeft om te overleven, zal hij onderweg bij de mensen aankloppen om te vragen of ik één nachtje op hun erf kan blijven slapen. Daarmee is Maarten dus deels afhankelijk van de gastvrijheid van anderen.

De Velpenaar haalt het geld op voor de organisatie ‘From the Depths’, die het weer doneert aan de mensen in Oekraïne.

“Deze organisatie zet zich van oudsher in voor de ondersteuning van de nog levende ‘Righteous among the Nations’, een doel waar ik mij ook persoonlijk in kan vinden na het bezoeken van meerdere concentratiekampen, waaronder Auschwitz en Sobibór. Nu er zich een humanitaire crisis aan het voltrekken is in Oekraïne, heeft From the Depths Foundation haar aandacht gevestigd op de slachtoffers van deze oorlog”, zo vertelt Maarten van Dorp.

3000 euro

Met de langeafstandswandeltocht hoopt Maarten 3000 euro op te halen. En hij is al over de helft. De teller staat op dit moment op ruim 1600 euro. Hij hoopt op 5 juli of eerder het streefbedrag te halen. Maar nog liever haalt hij nog meer geld op.

Maarten: “Het geld zal worden besteed aan het voorzien van de oorlogsslachtoffers in hun basis levensbehoeften: schoon drinkwater, voedsel en kleding.”

From the Depths

From the Depths is tevens een organisatie die niet werkt met (grootschalige) back offices, waarbij vaak een groot deel van de opbrengst moet worden uitbesteed aan bijvoorbeeld salarissen om de organisatie draaiende te houden. Door de inzet van vrijwilligers is From the Depths in staat om 100 procent van de ontvangen donaties uit te besteden aan hun doelstellingen.

Maarten van Dorp volgen kan op Instagram of via zijn blog waar hij dagelijks zijn verslag schrijft.