Leerlingen begraven tijdcapsule op terrein van school

Tijdcapsule Titus Brandsma. Foto: Martin Slijper

– Titus Brandsma is afgelopen zondag heilig verklaard in Rome door Paus Franciscus. Het Titus Brandsma College in Velp is vernoemd naar Titus Brandsma. Daarom besteedt de school deze week veel aandacht aan deze bijzondere en historische gebeurtenis.

De Velpse school heeft leerlingen daarom ook gevraagd brieven aan hun toekomstige ik te schrijven. In de brieven staan antwoorden op diverse vragen van de leerlingen: Wie ben ik over 10 jaar? Wie wil ik dan zijn? Hoe ziet mijn wereld er dan uit?

Die zijn in een tijdcapsule opgeslagen. Daarna zijn deze brieven maandagmiddag (16 mei) in een tijdcapsule onder de grond in de kelders van de school geplaatst. Ze worden dus niet echt begraven. Pas over 10 jaar wordt de capsule weer opgegraven om te kijken welke dromen en ambities genoemd in de brieven zijn uitgekomen.

De leerlingen worden over 10 jaar uitgenodigd om de brieven uit de kelders te halen. Dan wordt gekeken wat er van de dromen is terechtgekomen.

Tijdcapsule Titus Brandsma – Foto: Martin Slijper