Theatergezelschap Troep presenteert nieuwe voorstelling

Troep (2021). Foto: Rein Kroes

– Het is al weer even geleden voor theatergezelschap Troep. In september 2021 was de laatste voorstelling van Troep in Laag-Soeren te zien. Maar deze maand staan ze weer op de planken met de nieuwe voorstelling: ‘Van Sinkel’.

Theatergezelschap Troep speelt de voorstelling ‘Van Sinkel’ drie keer op 20, 21 en 22 mei in ’t Sprengenhus aan de Harderwijkerweg 25A in Laag-Soeren. Kaarten zijn weer te reserveren via de website van het gezelschap.

Waar gaat de voorstelling over?

De voorstelling gaat over het familiebedrijf Van Sinkel. Dit is een winkel waar alles te koop is. De winkel bevindt zich op de rand van de afgrond. Vader Wiel is een dominante, theatrale persoonlijkheid die door zijn manier van doen het leven van zijn gezinsleden vrijwel onmogelijk maakt. Al werkt hij officieel niet meer in de winkel, hij bemoeit zich dagelijks met het reilen en zeilen ervan, en neemt daarbij zoveel ruimte in beslag dat anderen dreigen te stikken.

De gezinsleden hebben elk een eigen tactiek om te overleven ontwikkeld. Als blijkt dat Vader Wiel een ongezonde relatie met zijn dochter Maria onderhoudt, barst de bom. Iedereen moet een keuze maken, de verhoudingen moeten opnieuw worden bepaald, de kaarten worden opnieuw geschud..