Zuider Parallelweg Velp volledig op de schop

Bulldozer. Foto: F. Muhammad via Pixabay

– De riolering in de Zuider Parallelweg in Velp is meer dan 60 jaar oud en toe aan vervanging. Omdat hiervoor de weg open moet, is er ook gelijk gekeken naar de herinrichting van de weg. Het definitieve ontwerp is nu klaar, in maart 2023 gaat de schop de grond in.

Gezien de lengte van de Zuider Parallelweg in Velp en de verschillen in het profiel, is besloten de Zuider Parallelweg in drie stukken op te delen: deel 1: Laarweg – Larensteinselaan, deel 2: Larensteinselaan – Alexanderstraat en deel 3: Alexanderstraat – Emmastraat.

Het definitieve ontwerp wordt nu verder uitgewerkt voor de aanbesteding. In maart 2023 hoopt de gemeente te starten met de uitvoering in Velp. Aanwonenden krijgen tegen die tijd meer info over de definitieve planning.

Het ontwerp van de gemeente is tot stand gekomen met hulp van de bewoners. Hierbij is ook gesproken over extra parkeergelegenheid, verkeersdrempels, parkeerverbod en een extra lichtmast.

Wethouder Marc Budel: “Burgerparticipatie staat hoog bij ons op de agenda. Daarom vind ik het extra belangrijk om te zien dat de ideeën en denkkracht van onze inwoners benut zijn om het definitieve ontwerp voor de Zuider Parallelweg nog beter te maken. Daarmee kan het riool straks weer decennia lang mee en is de weginrichting meer in lijn met wat aanwonenden belangrijk vinden.”

Zuider Parallelweg Velp – Foto: Martin Slijper
Zuider Parallelweg Velp – Foto: Martin Slijper
Zuider Parallelweg Velp – Foto: Martin Slijper
Zuider Parallelweg Velp – Foto: Martin Slijper