Velp, Ellecom en Dieren hebben netsportvelden

Velp

– De gemeente Rheden heeft sinds kort drie netsportvelden aangelegd. De netsportvelden zijn geplaatst in Dieren op het schoolplein van kindcentrum Leerrijk, in Ellecom op het schoolplein van de Anne Frankschool en in Velp op het sportcourt achter het Biljoenbad.

Het metalen net kan tegen een stootje en is in hoogte verstelbaar waardoor allerlei sporten of spelletjes beoefend kunnen worden. De hoogste stand is ideaal om een potje volleybal te spelen en de laagste stand voor voetvolley. Natuurlijk kunnen ook anderen sporten beoefend worden zoals badminton en tennis.

Wethouder Marc Budel zal zaterdag (28 mei) het nieuwe sportcourt in Velp openen waar ook een netsportveld staat sinds twee weken. Vanaf 10 uur worden dan diverse clinics gegeven zodat iedereen kan ervaren wat ze op het sportcourt kunnen doen.

WK Volleybal Vrouwen 2022

De netsportvelden zijn gebouwd dankzij een subsidieregeling van provincie Gelderland in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022.

In 2022 vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in de historie plaats in Nederland. Het vierjaarlijkse WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen 24 landen van vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er van 23 september t/m 15 oktober ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het grootste deel van het evenement vindt plaats in de provincie Gelderland, met Arnhem en Apeldoorn als speellocaties.

Rheden is dit jaar ook gastgemeente voor het Japanse Volleybalteam. Fletcher Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom is hun thuisbasis..

Netsportveld in Velp – Foto: Martin Slijper