Velp krijgt in 2023 definitief glasvezel

Glasvezel Delta in kringloopwinkel Velp. Foto: Martin Slijper

– “Er is voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten”, dat laat Delta Netwerk weten in een persbericht. Het bedrijf heeft besloten dat “alle inwoners van Velp een glasvezelaansluiting kunnen krijgen.” Velpenaren worden persoonlijk geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.

Glasvezelaansluiting voor alle woningen

Delta: “Gezien het animo voor glasvezel in Velp wil Delta Netwerk iedere woning in Velp, die in aanmerking komt voor glasvezel, aansluiten. Dus ook de woningen waarvan de inwoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezel abonnement.

Hiermee bereidt Delta Netwerk alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. En blijft de overlast beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open.”

Aanleggen glasvezel duurt een jaar

Aannemer BAM Telecom start deze maand nog met de woningschouw in Velp. Dit betekent dat de aannemer langskomt om te kijken waar de aansluiting het beste in de woning kan worden geplaatst. In de zomer start de aannemer met de eerste graafwerkzaamheden. Voordat de aannemer begint met graven, worden alle huishoudens hierover geïnformeerd.

Glasvezel De Steeg – Foto: Martin Slijper

De totale aanleg neemt naar verwachting ruim een jaar in beslag. Dit betekent dat midden volgend jaar de inwoners van Velp het glasvezelkastje in hun woning hebben. Daarna activeert de telecomaanbieder de verbinding en kunnen klanten gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding.

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld voor glasvezel, maar alsnog mee willen doen, kunnen zich nog tot en met 18 juni 2022 zonder extra kosten, aanmelden.