Eerste eikenprocessierups gesignaleerd

Eikenprocessierups Rozendaal. Foto: Martin Slijper

– De eikenprocessierups komt er weer aan. Het beestje is al op verschillende plekken gesignaleerd. De rupsen zijn momenteel nesten aan het maken. Dat betekent dat ze binnenkort weer voor overlast zorgen met hun brandharen.

Ook dit jaar zijn de gemeente Rheden en Rozendaal druk met het bestrijden van de rups.

Gemeente Rheden is de eikenprocessierups al sinds april preventief aan het bestrijden. Gemeente Rozendaal is 12 mei begonnen met een preventieve bestrijding door de eiken met aaltjes te bespuiten. Deze bestrijding zorgt er niet voor dat de rups helemaal wegblijft, maar wel dat de plaagdruk lager is. De hierna aanwezige nesten worden half juni weggezogen.

Zodra de nesten van de eikenprocessierups zichtbaar zijn worden de eiken bomen voorzien van linten om te waarschuwen voor de beestjes.

Eikenprocessierups Rozendaal – Foto: Martin Slijper