Kidsrun Rozendaalse Bedriegertjesloop groot succes

Bedriegertjesloop. Foto: Martin Slijper

– Tijdens de 35e editie van de Bedriegertjesloop in Rozendaal werd woensdagavond (1 juni) ook een kidsrun gehouden van 1 en 2 kilometer. Het parcours liep ook langs de schelpengalerij. Beter bekend als de Bedriegertjes.

Kinderen van 4 tot 8 jaar konden meelopen op een parcours van 1 kilometer om het kasteel en door het park. De kinderen van 9 tot en met 12 jaar liepen een route van 2 kilometer.

Bedriegertjesloop – Foto: Martin Slijper

Kinderburgemeester

Ook Alena Martens was aanwezig. Ze is in het schooljaar 2021 – 2022 de Kinderburgemeester van Rozendaal. Ze mocht, in aanwezigheid van burgemeester Ester Weststeijn, met de ambtsketen om de kidsrun starten. Het startschot werd gegeven met een enorme bel.

Bedriegertjestrail

Naast de Kidsrun werd ook voor de 35e keer de ‘Bedriegertjestrail’ gehouden van 6 en 11 km door het park en het achterliggende bos wat normaal gesproken niet vrij toegankelijk is voor publiek.

Dit jubileumjaar was de start en finish op een bijzondere plaats. Namelijk in het park van kasteel Rosendael langs de vijvers en de schelpengalerij / Bedriegertjes.

De Bedriegertjestrail is één van de oudste recreatieve lopen in de regio. Het trailparcours liep onder andere door het Rozendaalse Veld, de Plaggendel en de Posbank.

Bedriegertjesloop – Foto: Martin Slijper
Bedriegertjesloop – Foto: Martin Slijper

Na afloop kregen alle deelnemers een medaille uitgereikt door burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal.

Bedriegertjesloop – Foto: Martin Slijper

Rozendaalse Veldtrail

Overigens wordt op 31 augustus in Rozendaal voor de 37ste keer de “Rozendaalse Veldtrail” gehouden. Dit is in de omgeving van het Rozendaalse Veld en de Posbank over twee afstanden: 12,3 of de 5,7 kilometer. De start en de finish vinden plaats in park Rosendael tegenover de Boerderij.