Opnieuw drugsafval gedumpt bij Biljoen Velp

Drugsafval. Foto: Ruben Ditewig / IMS BV

– Opnieuw is er in de gemeente Rheden drugsafval gevonden. Donderdagmorgen zijn vier grote blauwe vaten met drugsafval aangetroffen in de buurt van kasteel Biljoen in Velp.

Om het afval netjes op te ruimen moesten diverse diensten worden ingeschakeld. Twee brandweerwagens, twee politiewagens, Waterschap Rijn IJssel, Gemeente Rheden en IMS. Hierdoor was de weg de rest van de dag compleet afgesloten voor het verkeer.

Drugsafval – Foto: Martin Slijper

Het chemisch afval, vermoedelijk afkomstig uit een drugslab, is door een opruimploeg van IMS opgeruimd. Daarnaast is ook de grond afgraven en vervangen door schone grond. De schade loopt hierdoor in de tienduizenden euro’s.

Drugsafval – Foto: Martin Slijper

Drugsafval in het water

De brandweer heeft metingen uitgevoerd om te kijken hoe giftig het afval is. Drie vaten op het terrein van Kasteel Biljoen zijn netje opgeruimd. Het vierde vat op het terrein van Waterschap Rijn IJssel is opengegaan. Hierdoor is het drugsafval in het water naast de weg terechtgekomen op het oppervlaktewater.

Drugsafval – Foto: Ruben Ditewig / IMS BV

Dit is overigens niet de eerste keer. De afgelopen twee weken werd er ook al drugsafval gedumpt op de Posbank en in De Steeg bij de Havikerwaard.

Drugsafval – Foto: Ruben Ditewig / IMS BV

Politie onderzoekt

Het onderzoek is al in volle gang. De politie is ook nog op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Meld het bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.

Drugsafval – Foto: Ruben Ditewig / IMS BV