Jaarmarkt in Dieren afgelast door weinig belangstelling

Callunaplein. Foto: Google Maps

– De jaarmarkt in Dieren gaat dit jaar weer niet door. De jaarmarkt zou oorspronkelijk op zaterdag 2 juli rondom het Callunaplein plaatsvinden. Daarvoor was de winkeliersvereniging op zoek naar ongeveer 150 marktkramen. Maar er was dit jaar te weinig animo van standhouders.

Dit is al het derde jaar op rij dat de jaarmarkt bij het winkelcentrum niet doorgaat. Eerst was er twee jaar corona. En dit jaar zijn er naast de rommelmarkt te weinig kraampjes om de markt te vullen.

Vroeger was de markt vooral bekend onder de namen: “Erica Jaarmarkt” en ‘Gelderse Jaarmarkt’.

Dieren kent twee grote markten, een Voorjaarsmarkt in mei en de Jaarmarkt in juni. Het volgende evenement van Ondernemersvereniging Biz, de ‘Halloween Lichtjesmarkt’ bij Winkelcentrum Calluna, staat gepland op 29 oktober 2022.