Rhedenaar voor Marjolein en Peter Oversteegen

Rhedenaar. Foto: Rheden

– Burgemeester Carol van Eert heeft dinsdagmiddag de Rhedenaar uitgereikt aan Marjolein en Peter Oversteegen. Deze sculptuur is volgens Van Eert aan Marjolein en Peter toegekend vanwege hun tomeloze energie als ambassadeurs van de Veluwezoom.

Verder is Peter al 28 jaar formeel voorzitter van het Toeristisch Platform Zuidoost Veluwezoom vanaf de oprichting en informeert hij de gemeente en ondernemers al 33 jaar als adviseur. Marjolein runt het bedrijf -als Peter ergens anders mee bezig is- en zij is sinds jaar en dag secretaris van het Platform.

“Marjolein en Peter zijn altijd bereid om namens de toeristisch-recreatieve branche deel te nemen aan participatieprocessen (regionale samenwerkingsverbanden, belevingsgebieden, Masterplan Veluwezoom, Masterplan Toerisme en Recreatie). Marjolein en Peter verbinden ondernemers aan elkaar, zowel lokaal als regionaal (Veluwezoom). Peter was 5 jaar adviseur van de -inmiddels opgeheven- stichting Toerisme & Recreatie Veluwezoom.”

Marjolein en Peter Oversteegen – Foto: Gemeente Rheden

Wat is een Rhedenaar?

De Rhedenaar is een award van de gemeente Rheden in de vorm van een sculptuur. ‘De Rhedenaar’ kan worden toegekend aan diegene die zich langdurig gemeentebreed heeft ingezet voor Rheden en veel heeft betekend voor de lokale gemeenschap.

Marjolein en Peter ontvangen al geruime tijd veel waardering van ondernemers in de toeristisch-recreatieve branche binnen en buiten de gemeente en van de inwoners. Daarom verdienen ze deze award volgens Van Eert. De prijs van de gemeente Rheden werd uitgereikt bij de Brasserie van Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.