Marc Budel neemt afscheid als wethouder van de gemeente Rheden

Marc Budel. Foto: Martin Slijper

– Marc Budel (CDA Rheden) heeft donderdagmiddag afscheid genomen als wethouder van de gemeente Rheden tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie in Partycentrum Ons Huis in Rheden. Veel belangstellenden uit o.a. de sport, cultuur, erfgoed, de politiek en de dorpen kwamen hem en zijn vrouw de hand drukken.

Marc Budel was officieel wethouder van de gemeente Rheden van 2018 tot 1 juni 2022.

Tijdens de receptie werden onder andere toespraken gehouden door burgemeester Carol van Eert, Bert de Lange van het CDA en tot slot van Marc Budel zelf.

Budel heeft in vier jaar zijn sporen nagelaten. Hij heeft beleid gemaakt voor onder andere cultuur, sport, spelen, jeugd, biodiversiteit en het beheer. Een resultaat dat – ook regionaal – in het oog springt is de transformatie van de jeugdzorg. Door zijn toedoen hoeven – gelukkig – minder Rhedense kinderen een beroep te doen op de jeugdzorg en zijn sinds 2021 de kosten weer binnen de begroting gebracht.

Daarnaast tekende hij voor de bouw van het Biljoenbad in Velp, het calesthenicspark in Dieren en de pumptrack in Rheden. Met de lancering van de Ikbuurtmee!-cheques bracht hij het initiatief en het gemeenschapsgeld dichterbij de inwoners van Rheden. Tot slot bracht hij al het mooie Rhedense erfgoed onder de aandacht van een breder publiek, in Rheden en ver daarbuiten: winnen van de landelijke BNG Bank Erfgoedprijs 2019, het landelijk erfgoedsymposium ‘Verbindend verleden’ in 2021, het scholenproject ‘Reizen door de tijd’ en het stripboek Meander.

Budel neemt eerst even wat afstand na 4 intensieve jaren, voordat hij een vervolgstap zet.

Marc Budel – Foto: Martin Slijper