Wie dumpte drugsafval op de Posbank?

Politie zoekt daders dumpingen drugsafval bij Posbank. Foto: politie/Bureau GLD

– Op meerdere plekken op en rond de Posbank tussen Velp en De Steeg is drugsafval gedumpt. De politie wil weten wie dit gedaan heeft.

Het afval is gevonden op 17 en 20 mei en op 2 juni. De politie heeft jouw hulp nodig de dader(s) te vinden. Drugsdumpingen zijn levensgevaarlijk, omdat het om giftig, bijtend afval gaat. Het kan in brand vliegen of ontploffen. De gevolgen voor het milieu kunnen enorm zijn, want grond- en drinkwater raken vervuild en er treedt bodemverontreiniging op.

Heb jij in natuurgebieden bestelbusjes of kleine vrachtwagens gezien die daar waarschijnlijk niets te zoeken hebben, bel dan de politie.

De dumpingen waar de politie aandacht voor vraagt waren in de Havikerwaard en de Carolinahoeve in De Steeg en bij Biljoen in Velp.

De tekst gaat verder onder de beelden.

Getuigen hebben bij twee van de dumpingen een bestelbus gezien, die zou wit of lichtgekleurd zijn en zijn beletterd.

Vaak in het donker

Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker, zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie. “Het gaat vaak om grotere hoeveelheden die met bestelauto’s of kleine vrachtauto’s worden vervoerd. Zie je een auto op een niet voor de hand liggende plaats in het bos of een doodlopend weggetje, noteer het kenteken en bel de politie. Dat mag in dit geval naar 112. Maar zorg wel dat je eigen veiligheid voorop staat.”

Iets gehoord of gezien? Bel dan de gratis tiplijn 0800-6070 of (als je niet wilt zeggen wie je bent) 0800-7000. In dit geval mag je dus ook 112 bellen. Liever een tipformulier ingevuld? Klik dan hier.

Zaaknummer: 2022216015