Juwelier in Velp stopt na 50 jaar

Juwelier Velp. Foto: Martin Slijper

– Gerard van Milligen is in 1972 begonnen bij Juwelier Fabery de Jonge in Apeldoorn. En sinds 1986 is hij werkzaam aan de Emmastraat in Velp bij Juwelier Gerritsen. Van Milligen nam in 2002 Juwelier Gerritsen over van het echtpaar Gerritsen. En na twintig jaar eigenaar van de winkel te zijn geweest wil hij nu gaan stoppen.

De goudsmid zit al 50 jaar in dit vak en gaat eind dit jaar met pensioen. Dan sluit ook de winkel. Samen met zijn vrouw Henny en zijn medewerkers Yvon [18jaar] en Karin [16 jaar] heeft het echtpaar jaren lang met veel passie en liefde de zaak in de Emmastraat gerund.

Gerard van Milligen: ”Deze maand werk ik 50 jaar in dit vak als goudsmid / edelsmid. Met pijn in het hart neem ik afscheid van mijn winkel. Het is en blijft moeilijk afscheid nemen van je levenswerk.”

In veel gevallen nemen de kinderen vaak het bedrijf over, maar niet hier. Hij heeft geen opvolger kunnen vinden die het goed lopende bedrijf wil overnemen. Van Milligen heeft pand gehuurd, wat er volgend jaar in komt weet hij niet.

Het bedrijf is al meer dan 50 jaar een begrip in Velp. Niet alleen voor een ruim assortiment goud- & zilverwerk. Hij voerde ook met veel plezier en passie reparaties uit aan sieraden, horloges en klokken. Ook daar stopt hij mee.

“Met pijn in het hart neem ik afscheid van mijn winkel. Het is lastig afscheid te nemen van je levenswerk. Vanaf mei geven wij 20% korting op de voorraad. De opheffingsuitverkoop loopt door tot 31 december 2022. Naarmate het jaar vordert, worden de kortingen steeds hoger.”

Gerard van Milligen weet nog niet wat hij volgend jaar gaat doen. ”Mijn vrouw zit in de rolstoel. Ik ben al jaren mantelzorger. Vrijwilligerswerk is er ook altijd te doen. Ik weet nog niet wat er op mijn pad komt.”