Zwemvereniging PFC Rheden organiseert 52ste Posbanktoernooi

Zwembad Rheden. Foto: Sport in Rheden

– In 2020 en 2021 heeft het jaarlijks terugkerende Posbank waterpolotoernooi geen doorgang kunnen vinden vanwege het coronavirus. Maar in 2022 gaat het wel door. En wederom in het verwarmde openlucht zwembad ‘De hangmat’ in Rheden.

De 52ste editie van het Posbanktoernooi wordt georganiseerd op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus door PFC Rheden. Aan het Posbanktoernooi doen weer diverse zwemverenigingen mee uit heel Nederland.

Aangezien veel teams en bezoekers voor het toernooi niet uit de omgeving komen, zullen enkele hiervan ook overnachten op de zonneweide van het zwembad terrein. Het weekend van de waterpoloërs is een traditie die inmiddels al meer dan 50 jaar bestaat. Het Posbanktoernooi werd in 1968 voor het eerst georganiseerd door de Flamingo’s uit Rheden.