Oud-wethouder Anton Logemann doneert bankje aan openluchttheater

Anton Logemann doneert bankje aan openluchttheater. Foto: Martin Slijper

– Het Openluchttheater de Pinkenberg in Rozendaal kan rekenen op een nieuw bankje als de verbouwing van het theater achter de rug is. Koen van der Mark, directeur a.i. van cultuurbedrijf Riqq, overhandigt oud-wethouder Anton Logemann van de gemeente Rozendaal een certificaat dat voor het bankje voldoende geld is verzameld.

Logemann vroeg rondom zijn afscheid om geen cadeau in natura te geven, maar een schenking te doen aan het openluchttheater. Dit leverde zoveel geld op dat hiermee een extra bankje in het openluchttheater is gefinancierd. Daarnaast kreeg hij ook nog een straatnaambord cadeau van de gemeente Rozendaal.

De oud-wethouder, die van 2014 tot 2022 onder meer verantwoordelijk was voor het sociale domein en de energietransitie in Rozendaal, heeft tijdens zijn wethouderschap zich ook hard gemaakt voor het openluchttheater. Dit resulteerde erin dat de gemeenteraad van Rozendaal een flinke financiële bijdrage aan de renovatie van het openluchttheater levert.

Logemann: “Het openluchttheater is een pareltje in Rozendaal. Mede dankzij de gulle gevers rondom mijn afscheid kunnen we na de renovatie nog lang blijven genieten van dit unieke openluchttheater.”

De renovatie van de tribune van het openluchttheater gaat naar verwachting in september 2023 van start. Daarvoor is ook een crowdfunding gestart. Doneren is nog steeds mogelijk.