Kinderburgemeester haalt 1000 euro op voor goed doel

Bedriegertjesloop. Foto: Martin Slijper

– Kinderburgemeester Alena Martens heeft 1.000 euro opgehaald bij een sport & spelmiddag in ‘de boomgaard’, het grasveld naast het kasteel in Rozendaal. Met de verkoop van stempelkaarten en lekkernijen haalde ze 780 euro bij elkaar. De gemeente doneerde ook nog 220 euro waardoor er in totaal 1.000 euro is opgehaald.

Dit geld is bestemd voor een door Alena gekozen goed doel, namelijk ‘Kinderen in Nood’. Die zetten zich in zo’n 120 landen in voor kinderen. Ze reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord.

Aan de sport & spelmiddag deden ruim 200 kinderen uit Rozendaal en Velp mee. “Al met al was de middag een groot succes”, aldus Ester Weststeijn Burgemeester.

In juni opende de kinderburgemeester nog de Bedriegertjesloop in Rozendaal, maar deze middag was echt de laatste actie van kinderburgemeester. In een speciale raadsvergadering van dinsdag 5 juli draagt Alena de keten over aan de nieuwe kinderburgemeester.