Lot Jager is de nieuwe kinderburgemeester van Rozendaal

Kinderburgemeester Alena Martens. Foto: Martin Slijper

– Kinderburgemeester Alena Martens heeft de keten dinsdagavond tijdens een speciale raadsvergadering overgedragen aan Lot Jager. Ze wordt een jaar lang kinderburgemeester van Rozendaal.

Lotte Jager was kort en krachtig tijdens haar eerste toespraak: “Het is heel jammer dat Elena moet aftreden, want ze was een hele goede kinderburgermeester. Maar Rozendaal heeft wel een nieuwe nodig, en dat ben ik. Ik ga vast een hele leuke tijd hebben met de burgemeester, wethouders en natuurlijk de raad.”

Daarna sloot burgermeester Ester Weststeijn van Rozendaal deze bijzondere vergadering en was er de mogelijkheid voor felicitaties. Na de speciale raadsvergadering was het tijd voor een commissievergadering en een reguliere raadsvergadering.

Tot en met juni 2023 mag Lotte Jager regelmatig mee naar mooie momenten in de gemeente, van de Sinterklaas binnenhalen tot het startschot bij een hardloopwedstrijd en ze mag ook gaan werken aan een eigen project voor en door Rozendaalse jongeren. Lotte Jager is de vierde kinderburgermeester op Rozendaal na Alena Martens, Annemijn van der Wagen en Jet van Doesburg.

Alena Martens, Lotte Jager en Ester Weststeijn – Foto: Martin Slijper