Maarten loopt van Velp naar Krakau in Polen en haalt 6426 euro op

Maarten van Dorp. Foto: Stephan Enckhof

– Maarten van Dorp heeft het gehaald. Hij liep vanaf zijn ouderlijk huis in Velp naar Krakau in Polen. Een wandeltocht van 1200 km die hij startte op Bevrijdingsdag. Daarmee heeft de 27-jarige 6426 euro opgehaald voor een goed doel: Oekraïne.

Met de rugzak op, een tentje mee en eigenlijk alles wat hij nodig heeft om te overleven, klopte hij onderweg bij de mensen aan om te vragen of hij één nachtje op hun erf kan blijven slapen. Daarmee was Maarten dus deels afhankelijk van de gastvrijheid van anderen. Van zijn wandeltocht maakte hij op Instagram en zijn blog honderden foto’s en filmpjes

Zijn doel was eigenlijk 3000 euro, maar dat is tussendoor verhoogd naar 5000 euro. En ook dat bedrag is opnieuw gehaald. De teller staat momenteel op 6426 euro.

Maarten: “Het geld zal worden besteed aan het voorzien van de oorlogsslachtoffers in hun basis levensbehoeften: schoon drinkwater, voedsel en kleding.”

De Velpenaar haalt het geld op voor de organisatie ‘From the Depths’, die het weer doneert aan de mensen in Oekraïne. “Deze organisatie zet zich van oudsher in voor de ondersteuning van de nog levende ‘Righteous among the Nations’, een doel waar ik mij ook persoonlijk in kan vinden na het bezoeken van meerdere concentratiekampen, waaronder Auschwitz en Sobibór. Nu er zich een humanitaire crisis aan het voltrekken is in Oekraïne, heeft From the Depths Foundation haar aandacht gevestigd op de slachtoffers van deze oorlog”, zo vertelt Maarten van Dorp.

Wie de actie ook wil steunen, dat kan nog tot 15 juli 2022.