Veel schade bij Dierense Speeltuin Vereniging na inbraak

Dierense Speeltuin. Foto: Dierense Speeltuin

– Bij de Dierense Speeltuin Vereniging is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Twee inbrekers hebben rond 03.30 uur het hek van de speeltuin en het kozijn van de kantine vernield om binnen te komen. Hierdoor ging het alarm op vier plekken tegelijk af waarna ook meteen de politie werd gebeld. Ook de beheerder kreeg een melding van de Alarm Centrale.

De inbrekers hebben waarschijnlijk met een koevoet het raam van de kantine in de speeltuin vernield om binnen te komen. Op de beelden is te zien dat ze rechtstreeks richting de plek liepen waar het geld overdag ligt. Maar ’s nachts ligt er geen geld in de speeltuin dus de inbraak had helemaal geen zin. Doordat het alarm meteen afging zijn de dieven er weer vandoor gegaan.

De politie is volgens de beheerder inmiddels met een onderzoek gestart. De beheerder is niet blij met de inbraak en zegt: “meldt je bij de politie, anders zetten we de beelden online.”

De vereniging is zwaar gedupeerd door de inbraak. “Dit is te triest voor woorden.” Het hek is inmiddels gerepareerd. Het kozijn is helemaal kapot en wordt op dit moment gerepareerd. De kosten zullen waarschijnlijk oplopen tot een kleine duizend euro.

Dierense Speeltuin – Foto: Dierense Speeltuin