Buiten schaken kan nu ook op Calluna

Schaken bij Theothorne. Foto: Erdem Yildiz

– Buiten schaken kan nu ook op Calluna bij Grand Café Theothorne in Dieren. Daar is zaterdagmorgen een nieuwe schaaktafel onthuld door Albert Lentink in het bijzijn van Wilma Dufrenne, de voorzitter van Schaakvereniging Theothorne.

Wethouder Dorus Klomberg heeft de vaste schaaktafel op het terras van Theothorne feestelijk in gebruik genomen. Hij heeft de allereerste zet verricht op de tafel tegen Rick, een jeugdige schaker van Schaakvereniging Theothorne.

Buiten schaken

Samen buiten in de openbare ruimte schaken is aan een flinke opmars bezig. Op steeds meer plaatsen verschijnen schaaktafels. De schaaktafel op Calluna is de tweede tafel in Dieren. In Dieren-Zuid staat er namelijk ook al één. Dat er nu op Calluna een schaaktafel staat is een initiatief van de Dierense Schaakvereniging Theothorne. Binnen schaken blijft natuurlijk ook mogelijk bij Schaakvereniging Theothorne in de Oase.

Open NK Schaken

In Café en Zalencentrum Theothorne in Dieren vinden van 25 juli tot en met 4 augustus ook weer het Open NK en de Bondswedstrijden schaken plaats. Dit wordt de 52ste editie in de gemeente Rheden.

Er zijn dit jaar ook twee nieuwe groepen schakers die hun weg naar het Dierense Theothorne hebben gevonden. Gelijktijdig met het snelschaaktoernooi op vrijdagavond zal het NK Snelschaak voor Doven en Slechthorenden plaatsvinden, en zaterdagmiddag wordt er naast het traditionele rapidtoernooi ook gestreden om het NK Pastores 2022 in een apart rapidtoernooi.