Pastor Jan te Molder gaat nu echt met pensioen

Emmaüskerk Dieren. Foto: Google Maps

– Pastor Jan te Molder is officieel al vele jaren met emeritaat, maar hij verzorgt nog steeds af en toe eucharistievieringen in Dieren en De steeg. Maar binnenkort gaat de 90-jarige pastor echt met pensioen.

De Dierenaar zal op zondag 25 september om 09.30 uur voor het laatst voor gaan in de eucharistieviering in de Emmaüskerk aan de Rode Kruislaan. Zowel het Kleopaskoor en het Jongerenkoor zullen hier ook een optreden geven. Na afloop wordt er in de kerk een afscheidsreceptie gehouden.

Vier jaar geleden vierde Jan te Molder nog zijn 60-jarig priesterjubileum van emeritus. Op 20 juli 1958 werd hij in Utrecht tot priester gewijd en sindsdien heeft hij vele functies vervuld binnen de kerk. In 1998 is hij met emeritaat gegaan en in oktober van dat jaar in de pastorie in De Steeg komen wonen. In 2014 verhuisde hij naar Dieren.