40e Editie Velleper Donderdagen in Velp

Velleper Donderdagen. Foto: Kasper Siebrands

– Na twee jaar corona is het weer tijd voor de Velleper Donderdagen. De (nog steeds) grootste commerciële braderie van het oosten ontvangt op 28 juli en 4 augustus waarschijnlijk weer de duizenden bezoekers. De Velleper Donderdagen duren op beide dagen van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Dit jaar worden ze voor de 40ste keer in het centrum van Velp georganiseerd. Na 37 lange jaren werden de Velleper Donderdagen in 2017 teruggebracht van vier naar twee dagen. In 2020 en 2021 waren er door corona geen Velleper Donderdagen.

Ook dit jaar heeft ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp, ook bekend onder de naam Veelzijdig Velp, weer ruim 200 kramen in en rond de hoofdstraat van Velp staan. Veelzijdig Velp verwacht ook dit jaar weer tussen de twaalf- en vijftienduizend bezoekers. Dit is veel minder dan de Koningsmarkt van Stichting Velp voor Oranje. Die trok in april 45.000 bezoekers.

Live optredens in de Parkstraat en de Oranjestraat worden verzorgd door o.a. Eastwood, S.O.S. Matrozenkoor, Machabelle, Los Mayas, DJ Vintage Vinyl en verschillende dweilorkesten. Voor de avonduren heeft organisator Jan Huurman van Veelzijdig Velp verschillende straattheateracts ingehuurd.

Ook dit jaar weer is er aantal kermisachtige attracties opgesteld en komt er tegenover de kerk in de Emmastraat een speciaal plekje voor de kids. Op 28 juli is er de Circus Factory en een week laten komt Bert’s Animal Farm, dit zijn aaibare dieren.