Brandweer rukt groot uit voor brand op de Jutberg

Brand op de Jutberg. Foto: Brandweer Dieren

– De brandweer moest in de nacht van zondag op maandag uitrukken voor een brand in een stacaravan/chalet op de grens van Dieren en Laag-Soeren. Omdat het ging om een brand op camping De Jutberg werd meteen groots uitgerukt door de brandweer uit de hele regio.

De brandweervrijwilligers van Dieren kregen hulp van de collega’s van Brandweer Eerbeek. Daarmee is voorkomen dat de brand is overgeslagen naar naastgelegen stacaravans. Voor extra bluswater werden de collega’s van Brandweer Brummen, Brandweer Rheden en Brandweer Velp opgeroepen.

Brand op de Jutberg – Foto: Brandweer Dieren

Naast de waterwagens heeft firma Van Eijbergen uit Laag Soeren op eigen initiatief ook nog geassisteerd met een grote watertank en een hijskraan. Deze hijskraan is gebruikt om de uitgebrande stacaravan/chalet verder te slopen, waardoor het blussen beter uitgevoerd kon worden.

Brand op de Jutberg – Foto: Brandweer Dieren

Omdat het een grote brand was werd de logistiek verzorgt door Logistieke Eenheid VNOG-West, Brandweer Velp en Brandweer Gelderland-Midden, kazerne Ede-Centrum. Zij hebben gezorgd voor extra ademluchtflessen, schone pakken en eten en drinken.

De oorzaak van de brand in de leegstaande stacaravan/chalet is nog niet bekend. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Brand op de Jutberg – Foto: Brandweer Dieren