Eerste Velleper Donderdag is begonnen

Velleper Donderdag. Foto: Martin Slijper

– In Velp worden dit jaar twee Velleper Donderdagen gehouden. Vandaag om 11 uur was de start van de eerste grootste commerciële braderie van het oosten. De tweede staat gepland op donderdag 4 augustus.

Na 37 lange jaren werden de Velleper Donderdagen in 2017 teruggebracht van vier naar twee dagen. In 2020 en 2021 waren er door corona geen Velleper Donderdagen. Dit jaar worden ze voor de 40ste keer in het centrum van Velp georganiseerd door ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp, ook bekend onder de naam Veelzijdig Velp.

Velleper Donderdag – Foto: Martin Slijper

Om 12 uur was het nog niet druk maar wel zeer gezellig. De Velleper Donderdagen duren op beide dagen van 11.00 uur tot 21.00 uur. Opvallend was nog wel het aantal fietsers dat nog tussen de kraampjes door kon rijden waardoor vlak voor de neus van onze reporter een oudere man bijna omver werd gereden.

Volgens de organisatie staan er dit jaar weer ruim 200 kramen in en rond de hoofdstraat van Velp. En ook dit jaar zijn er weer diverse live optredens in de Parkstraat en de Oranjestraat. Ook komen er diverse dweilorkesten, zijn er verschillende straattheateracts en zijn er weer een aantal kleine kermisachtige attracties te vinden.

Velleper Donderdag – Foto: Martin Slijper
Velleper Donderdag – Foto: Martin Slijper