Blauwalg aangetroffen in Rhederlaag (Update)

Blauwalg. Foto: Google Maps

– In Rhederlaag Giese Kop in Lathum is blauwalg aangetroffen. Het wordt afgeraden om hierin te zwemmen. Blauwalgen kunnen leiden tot huidirritatie en maag- en darmklachten. Dat meldt de provincie Gelderland op de website zwemwater.nl.

Blauwalgen bevatten vaak gifstoffen die gezondheidsklachten opleveren. Je kunt huiduitslag, geïrriteerde ogen of maagproblemen krijgen. In Nederland zijn nog geen mensen overleden door de bacterie, toch wordt het zwemmen afgeraden, ook voor huisdieren.

Update 2 augustus

De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij Rhederlaag Giese kop te Lathem ingetrokken. Uit recente controles van Rijkswaterstaat blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.