Peukenmeisje uit Ellecom steeds vaker in de media

Peukenmeisje. Foto: Omroep Gelderland

– Bernadette Hakken, ook bekend als het Peukenmeisje uit Ellecom, zien we steeds vaker in de media verschijnen. Niet alleen lokaal of regionaal. Onlangs stond ze met een groot verhaal in de Telegraaf en ook De linda besteedde aandacht aan haar.

Ze strijd al sinds juli 2018 voor een schone wereld zonder peuken op de straat. Waarom? Omdat ze enorm vervuilend zijn. Elke peuk bevat plastic en duizenden gifstoffen. Zo help ik ons milieu en vraag ik aandacht voor deze enorme milieuramp

Naast Linda.nl en De Telegraaf stond ze in de Regiobode, was ze te gast bij Omroep Gelderland en NPO Radio 1 en ze was genomineerd voor ‘Vrouw in de Media Award Gelderland‘ waar ze tweede werd.

Maar ze geeft de strijd nog niet op. Ze gaat nog steeds regelmatig met een tangetje en een vuilniszak op zoek. Zelf rookt ze niet, maar ze ergert zich aan de vele peuken die achteloos op straat worden gegooid. Volgens haar zijn sigarettenpeuken schadelijk voor het milieu. ‘Vooral de filters die veel plastic bevatten. Dat vervuilt het milieu enorm’, zegt ze.

Niet zonder resultaat. In het eerste jaar verzamelde ze naar eigen zeggen zo’n 125.000 peuken. Ongeveer drie vuilniszakken vol.” Ze stelt dat er per dag in Nederland ongeveer een vuilniswagen vol aan peuken op straat wordt gegooid. Daarom is ze meer aandacht gaan vragen voor het probleem.