De brandweer doet meer dan alleen een brandje blussen

Boom verwijderd. Foto: Brandweer Rheden

– Wie denkt dat de brandweer van Velp, Rheden en Dieren alleen maar brandjes blust heeft het helemaal mis. De vrijwillige brandweer wordt ook vaak voor andere dingen ingeschakeld. Studio Rheden maakte een klein overzicht van de werkzaamheden.

Omgevallen boom

Afgelopen week mochten ze op de Arnhemsestraatweg in Rheden langs het fietspad een flinke boom onder handen nemen die op omvallen stond. Dit werd gedaan met behulp van de hoogwerker van Brandweer Arnhem. De boom wordt opgeruimd door de gemeente.

Koe in nood

Bij de IJssel was een koe in problemen geraakt aan de waterkant. Bij aankomst bleek de koe aan de kant van Lathum te zijn. Hierop is Brandweer Giesbeek gealarmeerd.

Bermbrand

En afgelopen woensdag moesten ze uitrukken voor een kleine bermbrand bij de afrit van de A348. Door snel handelen is de brand beperkt gebleven. De brand is veroorzaakt door een auto met pech die in de berm geparkeerd stond.

Ongeval Dierense Sluis

En in Dieren moest de brandweer meerdere keren uitrukken. Afgelopen zondag voor een autobrand aan de Zuphensestraatweg. Aanrijdend kregen ze te horen dat er geen sprake zou zijn van brand maar van een eenzijdig ongeval. Dit gebeurde aan de Dierense Sluis.

Auto spontaan in brand

En afgelopen zaterdag voor een auto die op de Zuider Parallelweg in brand vloog tijdens het rijden. Deze auto was na het blussen total loss.

Kampvuurtje bij Scouting Dieren

En vrijdag moesten de brandweervrijwilligers naar een buitenbrand. Maar het bleek al snel te gaan om een kampvuurtje bij Scouting Dieren. Nadat de kinderen van Scouting Dieren de brandweerauto hadden bekeken en een groepsfoto hadden gemaakt, konden ze weer huiswaarts.

Brandweer bij Scouting Dieren – Foto: Brandweer Dieren