Helikopters van Defensie oefenen boven de Posbank en de IJssel (filmpje)

Apache. Foto: Studio Rheden

– Helikopters van Defensie waren woensdag druk onder andere aan het oefenen boven de IJssel in Dieren. De training is van groot belang om de vaardigheden van de bemanningen hoog te houden. Deze duurt tot en met 12 augustus.

“Dit is een manier van zelfbescherming voor helikoptervliegers en vraagt om een specifieke training en ervaring. Dit oefenen wij dan ook het gehele jaar door en door in heel Nederland”, zegt een woordvoerder van Defensie.

Apache – Foto: Theo van der Meer

Eenheden van de landmacht zullen de militairen van het Defensie Helikopter Commando vanaf de grond ondersteunen.

Apache – Foto: Studio Rheden

In de gemeente Rheden wordt met drie laag overvliegende Apache gevechtshelikopters getraind van 09.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds. “Mochten er mensen toch hinder aan ondervinden kunnen zij contact opnemen via het online klachtenformulier van het Ministerie van Defensie”, aldus de woordvoerder.

De vliegbewegingen boven de gemeente Rheden waren onderdeel van de oefening Longbow Attack.

Zie ook: Waarom vliegen er opnieuw helikopters over onze gemeente?

Apache – Foto: Theo van der Meer