Fietspad op de Posbank bij het Rozendaalse Veld dicht

Fietspad Rozendaal. Foto: Martin Slijper

– Het huidige asfaltfietspad dat loopt vanaf de begraafplaats Rosendael tot aan de Kluizenaarsweg en vanaf de Kluizenaarweg aansluit op het beton fietspad van de gemeente Rheden, wordt binnenkort gerenoveerd. Het wordt volgens gemeente Rozendaal een betonfietspad die meteen iets breder wordt gemaakt.

Het fietspad ligt in Natura 2000-gebied en dat is de reden dat de werkzaamheden vanaf 15 augustus starten met de renovatie vanuit de flora- en faunawet. Omdat ter plekke van het fietspad het beton wordt verwerkt, kunnen dergelijk werkzaamheden niet in de winter worden uitgevoerd, omdat het beton dan niet voldoende kan uitharden.

Het fietspad bij het Rozendaalse Veld wordt afgesloten van 23 augustus tot en met 14 oktober.