Zo wordt er geprotesteerd tegen de omgekeerde vlaggen tussen Dieren en Spankeren

Vlaggen van boeren. Foto: Studio Rheden

– Op de Zutphense Straatweg tussen Dieren en Spankeren hangen sinds twee weken meer dan 50 omgekeerde vlaggen. De actie werd aangekondigd, de politie regelde het verkeer en het provinciebestuur gedoogt de actie als een “demonstratieve uiting”.

Volgens Henk de Jong uit Ellecom overtreedt de provincie nu haar eigen regels en biedt daarmee ruimte aan meer van dezelfde uitingen van demonstratieve aard. Zolang het maar is aangekondigd en de politie toeziet op het verkeer.

Daarom gaat Henk de Jong op 25 augustus om 10 uur zelf ook vlaggen aan lantarenpalen hangen op de Zutphense Straatweg tussen Dieren en Spankeren. “Maar wel op de juiste manier”, zo vertelt hij.

Henk de Jong: “Mijn vlaggen hangen er een week. Ze zijn symbolisch en zullen niks veranderen. Maar ze zijn misschien toch een kleine steun aan mensen die het treurige gebruik van onze vlag afwijzen. Ik kom alleen, op de fiets, met een ladder en ik ben niet gewapend.”

Zie ook: Boeren hangen ook omgekeerde vlaggen in Dieren en Spankeren.

Vlaggen van boeren – Foto: Studio Rheden